www.dweilorkest-frederikshaven.nl
Home.Agenda.Leden.Foto's.Contacten.Links.Info.Vacatures.Repertoire.
Copyright 2012 © Dweilorkest “Frederikshaven”
DOFdweilorkest
Info
Informatie
Geschiedenis

 

 

Even over onszelf

 

 

Wij komen uit het mooie dorpje Uffelte dat is gelegen in Zuid-West Drenthe.
In het Wegrestaurant "Frederikshaven" drinken we een kopje koffie voor we gaan optreden, hier houden we tevens onze repetities.
 

 


Wat doen we met ons dweilorkest
 


We bestaan nu enkele jaren en we hebben al vele soorten optredens gegevens. We zijn te zien geweest op vele braderieën, bruiloften, personeelsfeesten, openingen, jubileums, buurtfeesten, kampioenschappen, verjaardagen, examenfeesten noem het maar op, je kunt het zo gek niet verzinnen of dweilorkest Frederikshaven is er wel geweest.
 

 


Meer weten?

 

 

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over dweilorkest Frederikshaven, DAT KAN. Je bent altijd welkom om ons te komen bekijken op een van onze openbare optredens of natuurlijk om een van onze repetities bij te wonen. Want onthoud "ER IS GEEN FEEST ALS DWEILORKEST FREDERIKSHAVEN ER NIET IS GEWEEST" dus aarzel niet een neem contact op met Jack Kuik via e-mail of bel 0521-594710 hij vertelt u alles over onze tarieven voorwaarden en wanneer onze repetities zijn.

We zijn tevens te boeken via Bemo entertainment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie
Geschiedenis

De Oprichting van Dweilorkest Frederikshaven
 


De oprichting van het dweilorkest is ontstaan, zoals de meeste goede dingen ontstaan, aan de bar in het café Freek Haveman, eigenaar van Café Restaurant Frederikshaven, had voor een verjaardag die bij hem werd gevierd een dweilorkest uitgenodigd. Patrick Kuik, een stamgast van Frederikshaven, zat toevallig aan de bar en hoorde het dweilorkest spelen. Freek kwam bij Patrick en vroeg of hij niet zo'n bandje kon oprichten. Patrick is Trompettist bij twee muziekverenigingen en had er wel oren naar om te bekijken of de mogelijk er was om een dweilorkest op te richten. Op een donderdagavond in November 2001 heeft Patrick om tafel gezeten met Jack Kuik, Harrie Spin en Alma Kuik (de vrouw van Jack). Er werden namen op papier gezet, de personen zijn dezelfde avond nog gebeld om te polsen hoe zij hier tegenover stonden.
 

 


Binnen een paar uur hadden we ongeveer 17 personen op de lijst staan. Vervolgens hebben we een informatiemiddag ingelast bij Frederikshaven. Tijdens deze bijeenkomst werden de plannen uitgelegd wat de bedoeling was en met welke insteek wij gingen muziek maken. Per 1 januari 2002 werd dan ook een vereniging opgericht. Café Restaurant Frederikshaven is hoofdsponser. Iedereen was zeer enthousiast en de volgende personen werden benoemd:
 

 

 

Voorzitter Jack Kuik
Secretaris Sandra Veenstra
Penningmeester Harrie Spin
Muzikale leiding Patrick Kuik

 

 

 

Vervolgens is er muziek aangeschaft en werd er om de 14 dagen gerepeteerd op vrijdag bij Café Restaurant Frederikshaven. Het eerste optreden was een optreden bij Frederikshaven op 5 april 2002

 

 

Harrie  DOF.xlsx